1981 március 22-én születtem Szentesen, (születhettem volna Csongrádon is, ahol felnőttem, de akkotiban éppen zárva volt a csongrádi szülőotthon) első gyermekként. ("Apuci szeme fénye" - ha tudták volna :o)

7 évvel később született öcsém, Barnabás, aki jelenleg elsős gimnazista és nagyon élvezi... nem a tanulást hanem a motorokkal babrálást. Meg a haverokkal bandázást... ;o)

Az Ének-Zenei Áltános Iskolában kezdtem tanulmányaimat, többnyire jeles eredménnyel végezve az éveket, itt kaptam  a becenevem is egyik osztályfőnökömtől, aki frappánsan összevonta a neveim, így lettem ToCsa. (rövid 'o'-val, a hosszúért harapok).

4 év általános művelődés után jelentkeztem a Csongrádi Batsányi János Gimnázium akkor indult F tagozatára, ahova fel is vettek - utólag nem is tudom miért, a dirivel folytatott felvételi beszélgetés után tökhülyének éreztem magam.... Itt ismerkedtem meg barátaim többségével, a teljesség igénye nélkül: Ati, Maci, Veszti, de még sorolhatnám. Többnyire a gimnáziumban is sikerült 4,5-ös átlaggal venni az éveket, tanultam német és angol nyelvet (mindkettőből középfokú nyelvvizsgám van), fakultatív matematikát - ami később semmit sem számított sem az egyetemi felvételiben, sem az első szemeszterben -, fakultatív fizikát (köszönet Szucsán András tanár úrnak a szakadatlan lelkesedéséért).

1999: majdnem jeles érettségi (irodalom 4) után felvételiztem a Budapesti Múszaki Egyetem Műszaki Informatikai szakára, ahová fel is vettek. Schönherz koli, haverok, buli, narancsízű vodkás üdítőital, lehet sejteni. Fél év szünet, felvételi ugyanoda -akkor is megcsinálom! 2000 nemcsak a millennium, hanem az azóta is több-kevesebb sikerrel egyetemi hallgatóként eltöltött évek kezdete - látszik már a vége is, én 2006-ot becsülök. A nagytététnyi úti koliba kerültem, egy szuper kis közösségbe, az sch-st hajazó hangulat volt majdnem végig. Itt ismerkedtem meg mostani lakótársammal, Tomival. Egy évig maradtam kollégista aztán egy év nyócker (Práter/Szigony utca sarok, nem vicc), két év Óbuda, Filatorigát.

Számítógépekkel már általánosban kezdtem foglalkozni, programoztam Commodore64-est (köszi Apa, melyik karácsony is volt?). Több C=64 elfogyasztása után került az első PC, egy 386-os, azóta folyamatos a fejlesztés, jelenleg egy P4D-t gyűrök.

Elektronikai ismereteimet részben autodidakta módon, részben Apámtól lestem, hosszú az út az első villogótól :o) A teljesség igénye nélkül: boldogulok szórakoztató, automotiv, biztonsági és kényelmi elektronikákkal. 2 év riasztórendszer-telepítési gyakorlat, motorfűrész-kezelői ismeretek (valami OKJ száma is van...), meg még ez-az, kérdezz - megoldom!

1999-ben B kategóriás jogosítványt szereztem, saját autóval rendelkezem, amit csaknem sikerült originális állapotúra hozni, hiszen velem egyidős - kénytelen vagyok érteni hozzá, mnden csavarját tudom hová való és hová nem, mire kell vigyázni.

Számítógépes ismereteim a teljesség igénye nélkül (mert nem mindig csak az autót buherálom akármit is mondjanak): Linux (perpill RedHat van a gépen) Windows 3.1, 3.11, 95, 98, 98SE, XP,  régen tudtam Wordöt, Excelt kezelni, mára már megkoptak az ismeretek... na meg híve vagyok az Open Source-nak, így ha csak lehetőség van rá, olyan programot használok, ami nyílt forráskódú / magánhasználatra ingyenes. Egyébként hiszek benne hogy mindent meg lehet tanulni, jelenleg webprogramozással küzdök több-kevesebb sikerrel :o)

Befejezésképp: szép hogy eljutottál idáig, ha beszélgetek valakivel általában mindig mindenről két másik dolog jut eszembe, Fábry elbújhatna :o) Szia!


ToCsa, 2007.04.23.